Drums

Robin kwam ter wereld in 1983 en is showman en entertainer sinds 1986. Een beetje een laatbloeier dus….
Met geen mogelijkheid is Robin de muziek en entertainmentwereld uit te slaan en je kan hem dan ook elk weekend op een podium ergens in NL tegenkomen.

Wie is Robin:
Robin werd geboren in het prachtige Enkhuizen en begon daar zijn carrière bij de Dindua jeugddrumband.

En toen:
Na een aantal jaren getrommeld te hebben lonkte het drumstel en meldde hij zich aan bij het harmonieorkest KSM. Daarnaast begon hij met het begeleidden van kinderkoor Sunshine.
Enkhuizen is een (oude stijl) jazzstad en het duurde dan ook niet lang of Robin kwam achter het drumstel bij The Oriental Jazzband, een band met toen een gemiddelde leeftijd van 15 jaar.
Deze band had talent! En al snel speelden ze door heel Europa terwijl er nog geen bandlid met een rijbewijs was.

Slaat een stukje over:

De eerste professionele drumklus was er gelijk eentje van niveau. Robin belandde op de drumkruk bij Crazy Piano’s en speelde daar met onder andere Roel van Velzen, Albert van Dijk, Hans Vorstenbosch en vele anderen die je nu tegen kan komen bij bijvoorbeeld de Corona’s of in de huisband van radio 538.
Ook Robin stond niet stil en ging werken voor Stardust Theatre en Stage Entertainment / Joop van den Ende theaterproducties. Vele musicals staan er inmiddels op zijn CV. Tegelijkertijd werkte hij als Zanger en Entertainer voor de dinnershows van de Arjan van Dijk groep.
Op diverse CD’s van Nederlandse Musicalartiesten kun je de drums van Robin horen.

Speelde met onder andere:

Martijn Fischer, Tony Neef, Stanley Burleson, Mariska van Kolck, Simone Kleinsma, Joke Bruijs, Danny de Munk, Leonie Mijer, Chris Hordijk, April Darby, Tommie Christiaan, Roel van Velzen, Frits Landesbergen, Arie Cupé, Jon van Eerd en vele anderen…

Speelde bij/voor de volgende shows en bands:

Dirty Dancing, Ciske de Rat, Petticoat, Beauty and the Beast, Joseph and the…, The Wizz, Aida, Wat zien ik, 3 Musketiers, Spamalot, Cabaret, Oliver, Christmas Carol, Legally Blonde, Jekyll and Hyde, Rent, Hairspray, Kiss me Kate, Joe de musical, Blood Brothers, en ik vergeet er vast een paar…

Crazy Piano’s, Piano & Co, Lost my Keyz, Pumpin Piano’s, Groove piano, Rolling Piano’s, Spotlight Piano’s, De Pianoshow, L!ve Tilburg, L!ve Amsterdam, L!ve Alkmaar, De jongens van jeweetwel, Jazzconnection, Festival Surprise bands Breda, Grand Circle Orchestra.

Robin Speelt op DW Drums, Zildjian, Tama Iron Cobra, Roland V drums, Porter and Davies, Vic Firth